Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Vuggestuen Skattekisten

Gode erfaringer med frokost i vuggestuen

Vi har rigtig gode erfaringer med frokostordningen i vuggestuen. De fælles måltider giver et godt fællesskab rundt om bordet. De skaber nysgerrighed og inspirerer børnene til at smage, fordi andre børn gør det. De fælles måltider grundlægger også gode madvaner og kan præsentere børnene for alsidighed og variation både i råvarer og menu.

Måltiderne i vuggestuen dækker børnenes behov for varieret kost og er i tråd med fødevarestyrelsens anbefalinger for mad i daginstitutioner. Måltidet skal give god grobund for, at barnet får den mængde energi, det har behov for. Derved opnår barnet de bedste betingelser for at udvikle sig. Horsens kommune har skrevet om frokostmåltidet i dagtilbudene og materiale kan findes her.

Vuggestuen serverer vand til formiddagsfrugt og til middagsmaden. Til eftermiddagsfrugt serverer vi letmælk og vand. Ønskes andet så kontakt personalet.

Til frokost i vuggestuen smører vi rugbrødsmadder med 4 forskellige slags pålæg, hvoraf den ene er fisk. Til måltidet serveres også 2 forskellige slags grøntsager.

Fødselsdag .

Vuggestuen vil kun servere ”søde sager” ved særlige begivenheder. Dette kunne være pebernødder, bagt som en pædagogisk aktivitet eller glasur på boller til fastelavn.

Når dit barnets fødselsdag nærmer sig så henvend dig til barnets kontaktpædagog og lav en aftale. Vi vil fejre fødselsdagen i forbindelse med samling og formiddags mad.
Vi hejser flaget på legepladsen sammen med barnet, sætter flag på bordene, synger fødselsdagssang og barnet får en lille personlig gave og et kort.
Hvis I har lyst til at medbringe noget som barnet kan dele ud, er I velkomne til det. Dette kan være lidt frisk eller tørret frugt, boller ect, men det bedes være sunde ting uden tilsat sukker.
Vi vil evt. supplere med vuggestuens mad så børnene får et sundt mellemmåltid.
Hvis det er muligt for jer må I meget gerne være med til at fejre fødselsdagen i vuggestuen.
Skulle nogen have lyst til at holde fødselsdagen derhjemme for 1-2 voksne og en mindre gruppe børn så kom og endelig og snak med os om det. Vi vil gerne prioritere en tur hjem til nogen. Vi medbringer gerne madpakker.

 

 

Vores åbningstider er fra kl. 6.30 til kl. 17 og fredag til kl. 16